Upoznajte bodybuildera iz Zenice Arnela Pojskića: Bodybuildingu me privukao perfekcionizam

Na dvadestom jubilarnom bodybuilding takmičenju „Bihać Open“, naš sugrađanin Arnel Pojskić je zabilježio odlične  rezultate, osvojivši dva zlatna pehara.

Na “Bihać openu” nastupili su takmičari iz 7 zemalja, a to su Hrvatska, Srbija, Mađarska, Italija, Slovenija, Indonezija i zemlja domaćina Bosna i Hercegovina. Takmičari i takmičarke su se natjecali u čak 12  kategorija.

Arnel je gostovao  u emisiji „Popodne sa vama“ RTV ZENICA  i  prenio neke utiske našoj voditeljici Azri Dizdar.

„Bodybilding možemo nazvati sportom, ali i ne moramo. To je oblikovanje tijela, ali i faktora koji se vežu za karakter čovjeka. Općenito grad ne podržava ovakav način rekreacije i obično se bodibilderi sami finansiraju. Ono što me najviše privuklo ovom sportu jeste perfekcionizam, to jest način na koji bodibilderi provedu svoj dan. I naravno poručio bih omladini da se bave bilo kojim sportom kako bi što manje vremena provodili na ulici“, poručio je Pojskić.

“Bihać Open” je najprestižnije takmičenje u bodibuildingu i fitnesu koje se već punih 20. godina održava u Bihaću. Organizator takmičenja se i ovaj put pobrinuo da sve bude na vrhunskom nivou i još jednom pokazao svim zaljubljenicima u ovaj sport zašto je ovo najbolje organizovano takmičenje u regionu. (Maid Dizdarević)

Kompletan razgovor pogledajte u videu ispod: