Šefik Džaferović i Husein ef. Kavazović ekskluzivno za RTV Zenica

Nakon završetka svečanosti dodjele murasele hfz. Mevludinu efendiji Dizdareviću, održane u Sultan Ahmedovoj džamiji, nastavljeno je druženje uz zajednički iftar koji su organizovali Muftiluk zenički i kompanija Almy.

Resiu-l-ulema IZ u BiH Husein efendija Kavazavić kazao je u izjavi za naš portal da je posljednja trećina ramazana posebna, jer u njom imamo noć Kadr.

“Ne zna se kad je noć Kadr, Poslanik je kazao tražite je u posljednjoj trećini Ramazana. Ona je za muslimane važna iz dva razloga. Prvo što je u njoj oprost i drugo što je u njoj počela objava časnog Kur`ana”, kazao je Kavazović.
Svečanosti je prisustovao i Bošnjački član predsjedništva Šefik Džaferović. On je kazao da se trenutno naša država nalazi u teškoj političkoj situaciji, ali da je rješenje vrlo lako naći kada se nađe volja za tim.

“Moramo poštovati zakone ove zemlje bez obzira sviđaju li nam se ili ne. I sve ovo što se sada dešava oko godišnjeg nacionalnog plana i imenovanja Vijeća ministara to je zapravo pitanje vladavine prava”, kazao je Džaferović.

Detaljnije o razgovorima sa Reisom Kavazovićem i članom predsjedništva Džaferovićem donosimo sutra na portalu zenicainfo.ba i u našim informativnim emisijama.  (Nedžad Glibo)