FOTO: Mališani vrtića “Pčelica i med” posjetili RTV Zenica

Danas smo prostorijama RTV Zenica imali  zadovoljstvo da ugostimo djecu iz privatne Predškolske ustanove „Pčelica i med“, te da mališanima pokažemo prostorije u kojima se program priprema i uređuje.

Oduševljenje na njihovim licima nije se moglo sakriti, bili su puni pitanja o načinu rada televizije, a naravno neki od njih su se i okušali kao mali TV voditelji i snimatelji. Sa nama su podijelili šta najviše vole da gledaju na našem programu, te nas počastiliizvedbama svojim omiljenih pjesmica.

Odgajateljica vrtića „Pčelica i med“, Aida Alijagić, pojasnila nam je razlog i cilj njihove posjete našoj kući. „Obrazovni rad u našoj ustanovi planira se na osnovu Godišnjeg plana i programa koji donese ustanova, uz odobrenje nadležnog ministarstva i naravno na osnovu interesa djece. Na taj način u dogovoru sa djecom organizujemo edukativne posjete, a jedna od njih je i ova današnja našoj RTV Zenica“

„U ovom vrtiću postoje dvije odgojne grupe, a to su jaslice od jedne godine do tri, i mješovitu vrtićku grupu od tri do šest godina“, pojašnjava Aida Alijagić.

Također je navela da djeca u vrtiću imaju ispunjen i organizovan dan od samog dolaska ujutro do polaska kući u poslijepodnevnim časovima, od sportskih aktivnosti do onih umjetničkog karaktera, kao i naravno, slobodne igre u kojima djeca najviše uživaju.

Naša sagovornica ističe  da iako se vrtić ne nalazi u samom centru grada, vlada veliko interesovanje za upis, te postoje i liste čekanja.

Na kraju posjete, djeca su uručila simbolični poklon našem kolegi Sinanu Gluhiću, te su poželjeli da se ubrzo ponovo vrate na televiziju.

U prilogu možete pogledati fotografije na kojima se vidi kako su djeca, ali i uposlenici uživali u ovoj posjeti. (Mehida Spahić)