Zenički biciklista Vedad Karić bilježi odlične rezultate na početku sezone

Zeničanin Vedad Karić, jedan od najboljih bh. biciklista, prije dvije godine vratio se u rodni grad gdje je sa nekolicinom svojih kolega formirao biciklistički klub Rotacija –spin.

Bio je to ujedno novi početak za zenički biciklizam koji je proteklu deceniciju i više  doživio stagnaciju. Vedad je državni prvak u više disciplina. Više puta je vozio Balkanski šampionat. Zadnje tri godine je osvajač Premier lige BiH u seniorskoj kategoriji, te vlasnik  priznanja  za najuspješnijeg drumskog vozača u državi. Ovogodišnju sezonu otvorio je odličnim nastupima  u Banjaluci, Hvaru, Braču i drugim mjestima.

„Što se tiče nastupa zadovoljan sam postignutim rezultatima jer se radi o početku sezone. Pobjedio sam na četiri trke. Na posljednjoj međunarodnoj utrci na Braču bio sam četvrti. Naredni vikend vozim u Tuzli na MTB trci koja se boduje za  Premijer ligu, nadam se dobrom uspjehu“, izajvio je za RTV Zenica, Vedad Karić.

U nastavku sezone Vedada Karića osim domaćeg prvenstva  očekuju nastupi i na međunarodnim trkama. Posebno izdvaja nastup na evropskoj Olimpijadi  od 21. do 30. juna u Minsku gdje će braniti boje Olimpijskog komiteta BIH.

Osim takmičarskog dijela Vedad planira ubrzo organizovati brdsku trku u Zenici na relaciji Zenica –Smetovi, gdje će osim profesionalnih vozača moći nastupiti i rekreativci. (Mirsad Pripoljac)