Ramazanska poruka reisa Kavazovića: Neka nam životni moto bude dobro koje s drugima dijelimo

Foto: Samir Jordamović - Anadolu Agency

Blizina Bogu čini nas bližim i ljudima i drugim stvorenjima. U ovome mjesecu osjećamo harmoniju svijeta i ljepotu Allahova stvaranja, kazao je Kavazović u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.

Svaki ibadet, a post posebno, štiti nas od zla koje ne miruje. Post nam daje snagu da mu se efikasnije suprotstavimo. Pozivam vas da tu snagu usmjerimo na borbu protiv velikih pošasti našeg društva: korupcija i ovisnost o kockanju nagrizaju sve pore našeg društva i naših porodica. Vrijeme je da im se odlučno suprotstavimo i da naš moralni habitus učvrstimo i osnažimo, poručio je danas u ramazanskoj poruci reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein ef. Kavazović, javlja Anadolu Agency (AA).

Kavazović je podsjetio kako je u ponedjeljak, 6. maja, prvi dan ramazana.

„S posebnim ushićenjem iščekujemo taj mjesec ibadeta, pobožnosti, milosrđa i solidarnosti svake vrste. U njemu, možda više nego u drugim dobima, svjesni smo koliko smo, kao sinovi i kćeri Ademovi, upućeni jedni na druge. Blizina Bogu čini nas bližim i ljudima i drugim stvorenjima. U ovome mjesecu osjećamo harmoniju svijeta i ljepotu Allahova stvaranja”, kazao je Kavazović u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.

izvor: aa.com.tr