Zenički avio modelari prvaci Federacije BiH

Na desetom Prvenstvu Federacije BiH u klasi D1 (sobni modeli), za seniore i juniore, koje je održano u subotu 27.04.2019. godine u Visokom, u tehničkoj organizaciji Aero kluba Izet Kurtalić Visoko, Aero klub Zenica učestvovao je sa sedam takmičara, koji su ostvarili izuzetan sportski rezultat.

Aero klub Zenica je klupski prvak Federacije BiH za 2019. u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Seniorska ekipa nastupila je u sastavu Kenan Halilbašić, Faik Čičak i Predrag Šarkinović, a juniorsku ekipu činili su Bakir Čičak, Hamza i Ahmed Zilić.
U pojedinačnom plasmanu u juniorskoj konkurenciji Bakir Čičak je zauzeo drugo mjesto, dok u seniorskoj konkurenciji članovi zeničkog kluba su zauzeli prva tri mjesta:
  1. Faik Čičak
  2. Ferid Zilić
  3. Predrag Šarkinović
Ponosni smo na ostvarene sportske rezultate kao i na kontinuitet kvalitetnog rada u klubu. Našem klubu predstoji organizacija dva takmičenja 04.05.2019. prvenstvo Federacije BiH u klasi A1, te 18.05.2019. godine u klasi D1 sobni modeli.
Pozivamo sve zainteresovane da nas posjete i uključe u naše aktivnosti u prostorijama kluba u ulici Prve zeničke brigade 21, poručili su iz AK Zenica.