Izvučene grupe Ramazanske lige u futsalu 2019.

Večeras su u Press centru Arene «Husejin Smajlović»  izvučene grupe predstojeće Ramazanske lige u Futsalu 2019.

Izvlačenju su prisustvovali predstavnici ekipa i medija. Prijavljeno je ukupno 18 ekipa, a format takmičenja će se sastojati iz prve – grupne faze, gdje će se 18 ekipa kroz 6 grupa takmičiti za prolaz u knock out fazu.

Svaka grupa broji 3 ekipe, a prolaz osigurava plasman na jedno od prva dva mjesta, a nakon grupne faze već određene putanje će voditi plasirane ekipe do finalne grupe. Finalna grupa će brojati 3 ekipe između kojih će se odlučiti najbolja, odnosno prvak Ramazanske lige u futsalu 2019.

Najbolje ekipe i pojedince očekuju vrijedne nagrade, a nepredvidljivi teren Turskog parka obećava uzbudljive susrete tokom trajanja lige.

Raspored grupa:

Grupa A:

 1. Pridražići
 2. Trgovišće
 3. Jalija

Grupa B:

 1. Blatuša
 2. Hadžimazića Han
 3. Obrenovci

Grupa C:

 1. Čaršija
 2. Donja Vraca
 3. Prvoplasirana ekipa Juniorske Lige

Grupa D:

 1. Gornja Zenica
 2. Ensar
 3. Sejmen

Grupa E:

 1. Potok
 2. Lokvine
 3. Tristo

Grupa F:

 1. Nur Han
 2. Donja Gračanica
 3. Drugoplasirana ekipa Juniorske Lige

Nakon završetka grupne faze igraju se knock out utakmice, a ovo je put ekipa do završne faze:

Prva ekipa završne grupe će se dobiti iz:

Prvoplasirani grupe A i drugoplasirani grupe B, a pobjednik igra protiv pobjednika iz susreta Prvoplasiranog grupe E i drugoplasiranog grupe F.

Druga ekipa završne grupe će se dobiti iz:

Drugoplasirani iz grupe A igra sa prvoplasiranim iz grupe B, a pobjednik igra sa pobjednikom susreta Prvoplasiranog grupe C i drugoplasiranog grupe D.

Treća ekipa završne grupe će se dobiti iz:

Drugoplasirani grupe C igra protiv prvoplasiranog iz grupe D, a pobjednik igra protiv pobjednika iz utakmice Drugoplasiranog iz grupe E i prvoplasiranog iz grupe F.

Takmičenje počinje prvi petak u Ramazanu 10.05. a sve vijesti možete pratiti putem digitalnih kanala komunikacije MNK Calp www.mnkcalp.com, www.facebook.com/mnkcalp i www.instagram.com/mnkcalp kao i kroz lokalne i regionalne medije.