Potpisan Ugovor za izgradnju saobraćajnica sa pripadajućom infrastrukturom u Poslovnoj zoni Zenica 1

Grad Zenica i konzorcij “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica i “Almy-transport” d.o.o. Zenica su potpisali Ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnica 7, 7a i 7b sa pripadajućom komunalnom infrastrukturom.

Ove aktivnosti označavaju početak implementacije projekta „Unapređenje infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1“ za koji je Grad Zenica dobio sredstva u okviru Javnog konkursa za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) koji je raspisalo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Ovaj Projekat koji Grad Zenica finansira sredstvima u iznosu 370.053,20 KM, a 250.000,00 KM su grant sredstva Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, je usmjeren na podršku razvoju MSP kroz unapređenje infrastrukture na principu poboljšanja pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti poslovnih zona u gradu Zenica.

Projektom je planirano proširenje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1, kao jednog od preduslova za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou.

Implementacijom Projekta će se izgraditi komunalna infrastruktura u jednom dijelu Poslovne zone, čije nepostojanje predstavlja prepreku daljnem razvoju poduzetništva u gradu Zenici.

Također, implementacijom projekta će se osigurati i bolja saobraćajna povezanost kao i bolji protok saobraćaja za sva preduzeća unutar Zone.

Nakon potpisivanja Ugovora, izvršeni su svi preduslovi da radovi mogu početi naredne sedmice nakon što Nadzor uvede Izvođača u posao.