Javno izvinjenje menadžmenta RTV ZENICA

zenicainfo, clanak, logo, png, vijesti iz zenice, zenica vijesti, zenica portal, zenički portal, vijesti iz BiH, vijesti iz Ze-do kantona, zenica, grad zenica

Na jučerašnjoj maratonskoj sjednici Gradskog vijeća Zenica raspravljalo se i o stanju u JP RTV Zenica.

Direktor Nandino Škrbić, tokom svog govora osvrnuo se na aktuelnu problematiku, uputivši izvinjenje gledaocima i slušaocima RTV Zenica, kao i čitaocima portala Zenicainfo.ba, koji su u posljednje vrijeme zbog unutarnjih previranja bili zapostavljeni i uskraćeni za određene programske sadržaje, obilježavanje bitnih datuma i blagdana.

“Napominjem da smo prethodna dva-tri mjeseca nepovratno izgubili na međusobne razmirice, a jedino posao i aktivnosti oko produkcije programa su na gubitku. Na gubitku je, nažalost nepovratno, imidž i ugled koji smo u proteklih godinu i po dana napravili kod naših partnera, koji su sada počeli sumnjati u budućnost ovog preduzeća i medija. Za razliku od dosadašnjih isključivo pohvala sa svih strana, u posljednje vrijeme dobijamo samo kritike, a što je sve uzrokovano, sabotažama i unutarnjim previranjima. Od svih vjerskih poglavara, sportskih kolektiva, eminentnih stručnjaka iz medijske, ali i drugih djelatnosti, iz Zenice i šire, dobijali smo samo pohvale. Nažalost, neko je htio da se „o sebi zabavimo“ i upravo to se desilo. I tako, “zabavljenima o sebi”, prolaze nam bitni datumi, praznici, blagdani”, istakao je direktor Škrbić.

Direktor JP RTV Zenica najavio je i nove projekte koje naša kuća priprema u narednom periodu. “Veoma brzo naši gledaoci će moći pratiti Ramazanski i Bajramski program, koji će biti, ne samo kvalitetniji i bolji od prošlogodišnjeg, nego sigurno i gledaniji. Ove godine obaramo rekord u namjeri da ugostimo više od 200.000 posjetilaca na novom Zenica Summer Festu, sa preko 50 sati vlastite produkcije, ali i vrhunskih programskih sadržaja na više lokacija u Zenici. Na taj način pozicioniramo RTV ZENICA kao jedinu reigonalnu rtv stanicu, sa tolikim učešćem vlastite autorske produkcije, koja je daleko od politike i informativnog sadržaja. Nakon ljetnog festivala, dolazi nam realizacija dva velika festivala, na kojima ćemo ugostiti svjetska imena i ponovo oduševiti sve naše sugrađane. Na kraju, pozivam sve sugrađane da gledaju televiziju Zenica, slušaju Radio Zenicu i čitaju naš portal Zenicainfo.ba,” kazao je u svom obraćanju direktor Škrbić.