Temeljna boračka udruženja podržala rad Komisije za odabir projekata za boračke organizacije i udruženja

Komisija za odabir projekata po javnom pozivu za organizacije i udruženja/udruge proizašle iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 za 2019. godinu nakon detaljne provjere svih dokumenata u prijavama, utvrdila potpunost traženih elemenata projekta i bodovala ih, te napravila pregled po rangu.

O rezultatima rada Komisije, građani Zenice transparentno su upoznati 10. aprila putem medija, što u nekim bivšim vremenima, nije bio slučaj.
Služba za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Gradska uprava i Kabinet gradonačelnika Zenice s gnušanjem su primili informacije koje su stigle do njih, da se putem društvenih mreža i lažnih profila u službi jedne politike i stranke, spinuju i objavljuju neprovjerene informacije, a koje su plod djelovanja po građane zlonamjernih pojedinaca i interesnih grupa.

Ovakve podvale građani su prepoznali kao nastavak zloupotrebe najboljih sinova Bosne i Hercegovine, onih koji su stali na branik odbrane naše domovine, od strane političkih mešetara koji su pokušali neargumentovano optužiti i oklevetati pomenutu Komisiju, resornu Službu, Gradsku upravu i Gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, da su prilikom raspodjele sredstava zanemarili ili oštetili određenu boračku populaciju i udruženja.
Da to nije istina, potvrđuje Saopćenje za javnost koje su potpisali predsjednici temeljnih boračkih udruženje Grada Zenice, a u kojem se daje puna podrška radu Komisije za odabir projekata za organizacije i udruženja/udruge proizašle iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 za 2019. godinu i utvrđenoj raspodjeli sredstava iz Budžeta Grada Zenica.

Saopćenje pogledajte u nastavku: