Grad Zenica nabavio specijalno vozilo “pauk”

U cilju poštivanja Odluke o komunalnom redu i uvođenja reda na javnim površinama i parkiralištima u gradu Zenica, Gradska uprava Zenice nabavila je specijalno vozilo – pauk.

Radi se o vozilu marke Iveco Eurocargo, tipa ML120EL22P sa nadogradnjom Palfinger dizalice PK17500T i fiksne platforme F100 koje će biti predato na upotrebu i korištenje Javnom preduzeću “Parking servis” d.o.o. Zenica.

Svjesni smo problema stacionarnog saobraćaja u gradu Zenica, za kojeg tražimo rješenje, prije svega u izgradnji podzemnih garaža. Kupovinom ovog vozila želimo doprinijeti efikasnijem radu našeg javnog preduzeća i u krajnjoj liniji zadovoljstvu građana u oblasti komunalnog reda. Sugrađanima poručujem, da naš cilj nije kažnjavanje nesavjesnih vozača, nego prvenstveno, da se uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila utiče na svijest vozača o potrebi poštivanja propisa“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Vrijednost nabavljenog vozila je 180.000,00 KM bez PDV-a.

Osim u redovne svrhe, “pauk” će biti korišten i za potrebe Službe zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u toku djelovanja prirodne ili druge nesreće.