FOTO: Odigrano III i IV kolo Juniorske Lige u futsalu

Svi su sa nestrpljenjem iščekivali nastavak takmičenja Juniorske Lige u futsalu koju organizuje MNK Calp kroz projekat «Lopta je IN, Alkohol NO».

Parket dvorane Bilmišće je još jednom ugostio futsal nade zeničke regije i ponudio publici odlične susrete i mnogo golova, a odigani su susreti III i IV kola u sve tri takmičarske grupe.

Ovaj takmičarski dan su obilježila i dva predavanja dr.spec neuropsihijatra Hasana Awada, koji je interesantnim i interaktivnim načinima edukovao učesnike lige o štetnosti alkohola po zdravlje mladih. Takmičarski dan su otvorile ekipe Vranduka i Blatuše, a publika je očekivala da će mladi Vranduk uspjeti da se odbrani od napada jako dobre Blatuše. To se nije desilo pa je Blatuša osvojila sva tri boda i postigla velikih 5 golova.

Drugu utakmicu su igrale ekipe Donja Gračanica i Donja Vraca, a ekipa iz Gračanice je bila uspješnija sa 3 postignuta gola, ekipa Donje Vrace se nije uspjela upisati na semafor za rezultat.

U nastavku utakmica grupe A igrali su još Eko Kids – Vranduk i Blatuša – Donja Gračanica. Domaćini na papiru su slavili u oba susreta, Eko Kids je postigao 3 gola naspram jednog  Vranduka, dok je u derbiju kola Blatuša savladala Donju Gračanicu velikom borbom i minimalnim rezultatom od 1:0.

U nastavku su slijedile utakmice grupa B i C. Seoci su ostvarili visoku pobjedu nad ekipom Brothers od 9:1, a njima su se pridružili i momci iz ekipe Imperia koji su savladali Brist rezultatom 8:0. Narednu je utakmicu slavila ekipa Arnauti protiv ekipe Bulevar rezultatom 4:1. U tri naredne utakmice, domaćini nisu imali šanse pa je ekipa Crkvice izgubila od ekipe Tristo rezultatom 0:4, Brothers su izgubili od ekipe Arnauti 0:6, a Brist je izgubio od ekipe Crkvice 0:2.

U posljednje dvije utakmice takmičarskog dana, Ljiljani su ostvarili pobjedu nad ekipom Seoci od 5:3, a Imperia je impresivno savladala Steel Army sa 2:7.

Ovim utakmicama je  kompletirano i IV kolo grupne faze Juniorske lige u futsalu. Očekuje nas i posljednje V kolo grupne faze naredne sedmice, nakon kojeg ćemo definitivno znati ko su putnici u Final 8 Juniorske Lige u Futsalu.

Evo i kompletnih rezultata:

Vranduk – Blatuša 0:5

D.Gračanica – D.Vraca 3:0

Eko Kids – Vranduk 3:1

Blatuša – D.Gračanica 1:0

Seoci – Brothers 9:1

Imperia – Brist 8:0

Arnauti – Bulevar 4:1

Crkvice – Tristo 0:4

Brothers – Arnauti 0:6

Brist – Crkvice 0:2

Ljiljani – Seoci 5:3

Steel Army – Imperia 2:7

Juniorska liga u futsalu koju organizuje MNK Calp iz Zenice dio je projekta pod nazivom „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“ (RHRFP). Projekat podržava Vlada Švicarske, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Svjetska Banka a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva. „Lopta je IN, Alkohol NO“ je naziv implementacije projekta od strane MNK Calp, a sve to kroz igru koju volimo – futsal.