Ragbijaši Čelika upisali pobjedu službenim rezultatom na startu Regionalne lige

Ovogodišnju sezonu u Regional Rugby Championship 2018./19. godine, Ragbi klub Čelik trebao je otvoriti susretom protiv RgK Ljubljana.

Trener seniorske ekipe najtrofejnijeg ragbi kluba iz Bosne i Hercegovine, Ermin Mušinović, u novu sezonu ušao je sa podmlađenim timom uz pomoć nekolicine iskusnih igrača. Osim Regionalne lige u ovogodišnjoj sezoni ragbijaše Čelika očekuju nastupi u okviru Ragbi saveza BIH u ragbiju 15, i ragbiju 7s.

Ragbi klub Čelik, osvajač regionalne lige 2014/15 godine u prvom ovosezonskom nastupu upisao je pobjedu službenim rezultatom, obzirom da se gosti nisu pojavili u zakazano vrijeme u Zenici, te je sudija Dejan Štiglić odsvirao kraj. Nakon toga ekipe su odigrale prijateljski susret u kojem su gosti slavili 5:12.

Narednu utakmicu Regionalne lige, ragbijaši Čelika igraju 20. aprila u gostima sa Dalmacijom, nakon toga 27. aprila gostuju kod Zagrebačkog ragbi saveza. Poslastica za sve ljubitelje ragbija je 18. maja kada na Kamberovića polju gostuje Nada iz Splita. (Mirsad Pripoljac)