„Budi kreativan i ti“: Projekat koji je probudio maštu i izazvao pažnju

Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica, pokrenula je ciklus kreativnih  radionica koje će obilježiti mjesec april 2019. godine.

Srijeda, četvrtak i petak bili su dani rezervisani za pletenje, heklanje i slikanje jednim potezom, tkz. OSP slikanje (one stroke pointed).

Edukator na radionici pletenja i heklanja na kojoj su učesnici naučili kako se pletu igračke, te kako se hekla, bila je gđa. Alma Pjanić, a na radionici koja se održavala u isto vrijeme slikati jednim potezom učesnike je naučila gđa. Jasminka Džinić.

Gđa. Jasminka Džinić nije naplatila svoje mentorstvo, te joj se ovim putem u ime svih onih koji su učestvovali na radionicama i u ime Agencije ZEDA, neizmjerno zahvaljujemo.

Sve radionice za učesnike su besplatne i za učešće je potrebna samo prijava.

Treba istaknuti da je našu ideju podržala gđa. Sabina Voloder-Strinić iz Sarajeva koja je putem medija saznala da realizujemo ove radionice, te je donirala nekoliko vreća vune koju ćemo iskoristiti pri sljedećim radionicama.Veliko hvala u ime cijelog kolektiva Agencije ZEDA gđi.Voloder-Strinić na ovoj donaciji i velikoj podršci.

Agencija ZEDA već sljedeće sedmice organizuje nove radionice. Pratite nas na www.zeda.ba ili na Facebooku stranici ZEDA https://www.facebook.com/zeda.zenica/ i prijavite se za učešće.