Nastavljena edukacija “Jačanje roditeljskih vještina”

Vrijedni treneri iz Zenice educirali su novu grupu roditelja kroz radionicu “Jačanje roditeljskih vještina”.

Oba modula protekla su u dobroj radnoj atmosferi sa dosta smijeha, ali i novog usvojenog znanja, dok je treći modul u pripremi. Kroz priču o razvoju djeteta kao jedinke i različitim odgojnim stilovima, uočili su rizične faktore na koje trebaju obratiti posebnu pažnju. Treneri su ih također učili kako da razviju samopouzdanja kod mladih, i zajedno su poradili na elementu komunikacije u odgoju, kroz interaktivne zadatke i razmjenu iskustava uz večeru. Nakon ove radionice učesnici su napredovali na putu poboljšanja svojih roditeljskih vještina, a sada ostaje da sve naučeno uspješno primjenjuju u svakodnevnom životu.

 

Kako bi odmorili od intenzivnih priprema projektnih aktivnosti i radionica, ova neformalna grupa pozvala je grupu roditelja koji su bili učesnici prethodne radionice “Jačanje roditeljskih vještina“ da jedno poslijepodne provedu u kuglani. Cilj ovog druženja je također bio i priključivanje roditelja sa prethodne radionice “Jačanje roditeljskih vještina“ neformalnoj grupi, kako bi zajedničkim snagama nastavili realizaciju projekta “Sigurni koraci“ kao i nekih drugih budućih projekata.

 

Ova aktivnost je dio projekta ”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” kojeg implementira IOM, a finansijski podržava Vlada Velike Britanije.