Organizovana potraga za Senahidom Čagom

Prije dva dana prijavljen je nestanak Senahida Čage. On je posljednji put viđen u blizini restorana Titanic i od tada mu se gubi svaki trag.

Na zahtjev Gradonačelnika Fuada Kasumović danas je organizovana velika potraga u koju su pored gradskih struktura uključeni Federalna uprava civilne zaštite, te mještani. Na terenu je ukupno 80 ljudi koji pretražuju lijevu i desnu obalu rijeke Bosne.
“Mi smo izašli u potragu sa 20 ljudi. Imamo dva rafter čamca sa dvije posade, oni pregledaju lijevu i desnu obalu rijeke do ispod grada. Imamo lovce, mještane, GSS, policijsku stanicu. Jedna grupa je krenula od brane na Kanalu, a druga odavde iz Lašve prema gradu”, kazao je Ferhat Ljuca iz Federalne Uprave civilne zaštite.
“Nestanak Senahida Čage prijavljen je drugog aprila. On je posljednji put viđen u blizini restorana Titanic kada je izašao iz putničkog vozila svog kolege i od tada mu se gubi svaki trag. Mi smo pokrenuli akciju, imamo četiri ekipe koje idu uz obalu. Dvije idu uz vodu, dvije niz vodu. Imamo tri ekipe mještana koji su se uputili na širi rejon koji će pretraživati ovo područje”, kaže Munever Aganhodžić, rukovodilac jedinice za zaštitu i spašavanje Zenica.

Akcija će trajati koliko god bude trebalo dok se ne sazna sudbina ovog mladića. Iz štaba za potragu pozvali su sve sugrađane da ukoliko primjete bilo šta odmah pozovu najbližu policijsku stanicu.(Nedžad Glibo)