Zenički taksisti uručili zahvalnicu policijskom komesaru Semiru Šutu

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut je upriličio sastanak sa predstavnicima Udruženja taksista “Zenica-taxi”.

Na održanom sastanku je razgovarano o aktuelnoj problematici taksi prijevoza na području Grada Zenica, kao i aktivnostima na suzbijanju nelegalnog taksi prijevoza.

Tom prilikom, predstavnici navedenog udruženja su komesaru Šutu, u znak dobre saradnje i podrške, uručili Zahvalnicu, te istakli veliko zadovoljstvo i zahvalnost policijskom komesaru, ne samo na nesebičnoj pomoći u radu i djelovanju navedenog udruženja, nego i na iskazanom senzibilitetu za probleme sa kojim se susreću članovi udruženja, kao i svi drugi taksi prijevoznici. Takođe su izrazili zadovoljstvo radom policijskih službenika, uz napomenu da su svjesni napora koje policija Zeničko-dobojskog kantona ulaže na unapređenju postojećeg stanja i prevenciji nelegalnog taksi prijevoza.

Zahvaljujući se na ovom vrijednom priznanju, komesar Šut je ukazao na značaj uručene zahvalnice, prvenstveno u kontekstu ostvarene saradnje, kao i važnosti postojanja i djelovanja Udruženja, koje se kontinuirano zalaže za unapređenje stanja u oblasti taksi prijevoza i dosljednu primjenu važećih zakonskih odredbi.

Takođe je u svom izlaganju iznio određene pokazatelje o aktivnostima službenika policije, kao i rezultate mjera i radnji koje su poduzimane u proteklom periodu na sprječavanju i sankcionisanju lica koja se bave nelegalnim taksi prijevozom. Posebno je naglasio da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti policije na kontroli taksi saobraćaja i prevenciji nelegalnog taksi prijevoza, gdje će se sprovoditi pojačane kontrole u saobraćaju sa ciljem identifikovanja i sankcionisanja lica koja se zateknu da vrše nelegalan prijevoz putnika. Sa druge strane, kako je pojasnio komesar Šut, vršit će se i kontrola legalnih taksi prijevoznika u smislu poštivanja njihovih zakonskih obaveza, prvenstveno u dijelu obaveznog korištenja taksi stajališta a ne autobusnih stajališta, kao i ophođenja prema putnicima, koje treba biti isključivo u skladu sa važećim standardima i procedurama.

U završnom dijelu svog izlaganja, komesar Šut je izrazio spremnost za nastavak dobre saradnje i pružanje podrške i pomoći Udruženju u ostvarivanju programskih ciljeva i zadataka.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje