Optimizam u taboru BiH pred Grčku, Prosinečki najavio četiri izmjene u odnosu na Armeniju

Drugokolo kvalifikacija za EURO 2020 godine donosi duel BIH-Grčka. Oba tima su na startu upisala pobjede .

Grci sutra navečer u Zenici žele da naprave dobar rezultat i da dođu do nove pobjede u borbi za EURO 2020.

“Nas zanima samo pobjeda, bez obzira da li igramo kod kuće ili vani. BiH je naš prvi rival, jer ima super i kvalitetne igrače svjetske klase. Zato za nas ova utakmica sutra ima veliki značaj”, izjavio je na press konferenciji selektor Grčke  Angelos Anastasiadis.

Naravno Zmajevi, na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, razmišljaju drugačije. Dobar start u kvalifikacijama protiv Armenije sa 2:1 unio je dodatnu dozu optimizma u naš tim.

„Treba biti optimističan da dođeš dobiti u Zenici. Mi smo dobri, svi su zdravi, svi željni. I takvu BiH teško ko može da pobijedi. Bit će teška utakmica. Bit ćemo motivirani za sutra i svi se nadamo da ćemo osvojiti tri boda”, kazao je selektor Zmajeva Robert Prosinečki.

“Početak je kvalifikacija, svaka utakmica je finalna i nemamo pravo na kiks. Znaju to i Grci dobro, ali mi imamo pred našim navijačima i svaki od nas mora dati maksimum da dođemo do povoljnog rezultata, a to bi bila pobjeda”, izjavio je kapiten Edin Džeko.

Selektor Prosinečki najavio je četiri izmjene u odnosu na utakmicu sa Armenijom.

Izdiktirao je i početni sastav za sutrašnju utakmicu: Šehić, Bičakčić, Šunjić, Zukanović i Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Duljević, Džeko i Višća.

Susret BiH – Grčka igra se sutra u Zenici s početkom u 20:45 sati. (Mirsad Pripoljac)