Nezaboravno druženje na drugom Hammer IT-u u organizaciji ZeForge Communityja

U organizaciji ZeForge Communityja u Zenici je ovog vikenda po drugi put održan IT događaj pod simboličnim nazivom Hammer IT.

HammerIT je ovog puta posjetiocima ponudio devet predavanja iz svijeta IT-a koja su se odražavala u tri bloka, po tri istovremeno. Predavači su bili predstavnici najboljih IT firmi iz cijele BiH, a teme koje su bile zastupljene su bile iz oblasti Frontend i Backend tehnologija kao i iz Data analytics i IoT-a.

Pored predavanja, cjelodnevni događaj u Mulitplex Ekranu Zenica, pružio je priliku kompanijama da se predstave u Zenici kao i svim posjetiocima mogućnost da uz opuštenu atmosferu razgovaraju o potencijalima IT sektora, iskustvima zaposlenika, prednostima i nedostacima rada u IT kompanijama, koje oblasti sve postoje i šta sve možete raditi u polju IT-a, kao i o svemu drugom što ih zanima.

Više od 500 posjetilaca imalo je priliku razgovarati s predstavnicima kompanija AgentLocator, Atlantbh, Comtrade, Commerce Care, Klika, Ministry of Programming, Mistral, NSoft, Rubicon, Spark te se upoznati sa prednostima rada u ovim kompanijama.

Uporedo s predavanjima, 15 polaznika je prošlo kroz workshop web developmenta zahvaljujući nesebičnoj pomoći Udruženja Input iz Zenice.

Događaj je ocijenjen kao veoma uspješan, zahvaljujući pozitivnoj energiji koja je vladala tokom čitavog dana i nezaboravnom druženju, a učesnici su se složili da je događaj bio svojevrsni praznik za programere u Zenici.

Partneri ZeForgea bili su NSoft, Spark,  Agencija ZEDA, Impulsni Kreativni Centar, WeAreDevelopers, Mistral, 032 Studio Zenica, Udruženje Input i Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici.

Podršku realizaciji projekta su pružili: Grad Zenica, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Bit Alijansa i Multiplex Ekran Zenica, dok su medijski pokrovitelji bili: Klix, RTVZE, radio Zenit i Zenit.ba, Zenicainfo.ba, Radioactive  i Zenicablog.

ZeForge Community postoji više od dvije godine s vizijom Zenice kao mjesta koje kreira i okuplja veliki broj stručnjaka iz IT-a, nudi priliku svakome da se dokaže i potiče kreativno razmišljanje.

Ovaj događaj je samo jedan od pokušaja ZeForge Communitya za razvoj i jačanje IT sektora u Zenici.