Vremenska prognoza za narednu sedmicu: Bez padavina u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za narednu sedmicu, a kako navode, meteorolozi, očekuje nas promjena vremena uz više temperature zraka u Bosni i Hercegovini.

Blagi porast temperature izgledan je od 23. marta od kada se jutarnje u Bosni prognoziraju od 4 do 9, u Hercegovini od 9 do 14 °C. U istom periodu očekivane dnevne temperature zraka u Bosni su od 10 do 15, u Hercegovini od 17 do 23 °C.

Za dane predstojećeg vikenda u BiH se očekuje sunčano vrijeme uz prave proljetne temperature zraka. U subotu prijepodne se prognozira više oblačnosti u centralnim, istočnom i sjevernom dijelu Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Bosni tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: N1 BiH