Vremenska prognoza za ponedjeljak, utorak i srijedu

Sudeći po podacima koje je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu. Prema dostupnim informacijama, od srijede minusa nema čak ni u jutarnjim satima.

 

PROGNOZA VREMENA ZA 25. februar 2019. (ponedjeljak) – u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Vjetar uglavnom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 26. februar 2019. (utorak) – u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 27. februar 2019. (srijeda) – u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Izvor: N1 BiH