FOTO: Promocija planinarsko-turističke karte Čvrsnica-Čabulja-Vran

Nakon zapažene karte Prenja iz 2014. godine, sinoć je u Zenici održana promocija planinarsko-turističke karte Čvrsnica-Čabulja-Vran.

Ovo je drugo vrijedno izdanje koje je priredio jedan od najboljih poznavalaca planinske prirode BiH, vrsni alpinista, žurnalista i putopisac, Zehrudin Isaković.

Njegov poznati serijal “Vrhovi Balkana”, bio je osnova za ova izdanja, koja su važan doprinos stručnoj planinarskoj literaturi kod nas, ali i u regionu, obzirom da Prenj i Čvrsnica imaju zapaženo mjesto u regionalnim i međunarodnim planinarskim dešavanjima.

Pored autora Isakovića,  promotori su bili poznati planinarski vodič i alpinista Kenan Muftić i Edin Durmo, a program promocije bio je obogaćen prikazom jedinstvenih foto i video materijala sa ovih planina.

„Da bi se izradila planinarko-turistička jedne planine potrebno je dobro poznavati teren, imati dobar koncept, da znate šta hoćete od te karte, koje su njene najznačajnije karakteristike, te ono na čemu ćete insistirati na karti“, kazao je Zehrudin Isaković. (D.S.)