Donacija Diplomatskog bazara za Udruženje “Lotos”

Udruženje „Lotos“ iz Zenice,koje se bavi zaštitom mentalnog zdravlja, jedan je od korisnika donacije iz decembarske akcije Diplomatski bazar.

Predstavnicima 20 nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini koje pomažu djeci i mladima, ove sedmice uručeni su čekovi u ukupnom iznosu od 212.000 KM, koji je prikupljen tokom Diplomatskog zimskog bazara održanog u Sarajevu.

Diplomatski zimski bazar je tradicionalni dobrotvorni događaj na kojem se jednom godišnje okupe skoro sve ambasade i međunarodne organizacije koje djeluju u BiH, kako bi svim posjetiteljima omogućili kupovinu čiji prihod ide u humanitarne svrhe. Za Udruženje „Lotos“ sredstva od 5.000 maraka znače ujedno i priznanje za ukupan rad, ističe dr. Ajša Hadžihalilović.

“Glavni projekat Udruženja „Lotos“, „Psihološko savjetovalište za djecu, mlade i roditelje“, provodi se u kontinuitetu i na osnovu njega je i vrednovan naš ukupan rad”, – ukazuje dr. Hadžihalilović.

Donatorska sredstva Diplomatskog bazara uručena su i Udruženju Blagodatna dolina, kod Zenice, u iznosu od 10.000 maraka.(Š.Babić)