Agencija za izbor najmenadžera Zenica: Više stotina nominacija za 40. jubilarnu dodjelu nagrada

Slovenski predsjednik Borut Pahor i direktor Agencije Pane Škrbić

“U Agenciji za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope u Zenici, svakodnevno pristižu prijedlozi za ovu prestižnu nagradu, tako da je, iako je do datuma Ceremonije za dodjelu nagrade ostalo oko pet mjeseci, već nominovano više stotina menadžera iz 20 zemalja jugoistočne i srednje Evrope, a prvi put nagradu će dobiti i po jedan menadžer iz SAD i Ruske Federacije”, izjavio je predsjednik Organizacionog odbora i Uprave Agencije Pane Škrbić.

Izborom Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, 4. jula će se u Sarajevu četrdeseti put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri i ličnosti godine. Evropski Žiri ove agencije, na čijem čelu je i ove godine ugledni menadžer iz Poljske (Holding Zepter sa 130 hiljada uposlenika u cijelom svijetu), Vibor Mulić, te Evropsko udruženje menadžera Zenica i časopis EUROMANAGER, dodijeliće nagrade jubilarni, četrdeseti put.
Pored najuspješnijih evropskih najmenadžera iz jugoistočne i srednje Evrope, nagrade će biti uručene i najistaknutijim evropskim ličnostima godine, predsjednicima država i vlada, ministrima i gradonačelnicima.

Pored dvadesetak nagrada za oblast biznisa, priznanja će dobiti i 15 organizacija i osoba iz Evrope koji nisu direktno u biznisu, ali imaju značajan uticaj na stvaranje ambijenta za biznis kroz razvoj nauke, obrazovanja, kulture, informisanja i sporta.
“Ovogodišnja Ceremonija će biti jedna od najglamuroznijih ikad održanih”, – dodao je Škrbić.

Dobitnici Oskara za biznis su ljudi koji prave nove fabrike sa najmodernijim tehnologijama, zapošljavaju nove radnike, imaju najkvalitetnije – brendirane proizvode i usluge, uspješno finansijski posluju i ,,prave’’ novac.
“U tridesetdevet dosadašnjih dodjela nagradu ove Agencije je dobilo oko 500 menadžera i ličnosti godine. Nagrada je izrasla u globalni brend autoritet, sa najvećim rejtingom u Evropi, prije svega zato što se nagrada dodjeljuje isključivo za ostvareni uspjeh i vanserijski rezultat, što kod dodjele nema nikakavih ključeva, političkih i drugih kalkulacija, bez obzira kojoj nacionalnosti, partiji, državi ili ideologiji kandidat za nagradu pripada. U članu 1. našeg Pravilnika se kaže da se ova nagrada ne kupuje i ne prodaje, već zaslužuje radom i rezulatima rada. Zato je i doživjela da se dodjeljuje četrdeseti put”, – zaključio je Škrbić.

Premijer Makedonije Zoran Zaev i Pane Škrbić

U Sarajevu će 4. jula biti održan i Međunarodni biznis forum pod nazivom “100 uspješnih”, na kome će se govoriti o unapređenju investicija u regionu jugoistočne i srednje Evrope i saradnji privrede i država na tom planu. Interesovanje za ovaj događaj u Sarajevu je ogromno, a načelnu potvrdu dolaska u Sarajevo Organizacioni odbor je već dobio, između ostalih,  od predsjednika Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Vlade Makedonije Zorana Zaeva, saopšteno je iz Agencije za izbor i promociju menadžera Zenica.