Radio – televizija Zenica na sastanku sa predstavnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i njenog Media centra, u Saborskoj sali Rijaseta upriličen je konsultativni sastanak s predstavnicima javnih i privatnih medija u Bosni i Hercegovini, među kojima je svakako bila i Radio – televizija Zenica, a sve s ciljem pripreme i realizacije programa povodom ramazana, ali i uspostavljanja saradnje u pogledu javne prezentacije Islamske zajednice.

Direktor Media centra IZ u BiH, Amir Sakić, istkao je da su IZ BiH, zajedno sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ BiH i Media centrom IZ BiH, jako zainteresirani za adekvatnu prezentaciju vjerskih sadržaja, islamskih tema i islamskih vrijednosti kroz javne i privatne medije. Dogovorena je koordinacija, koprodukcija i međusobna razmjena sadržaja, između Media centra IZ i svih javnih i privatnih medija u BiH, u namjeri što boljeg obilježavanja mjeseca ramazana i promocije islamskih vrijednosti.

RTV Zenica, nakon nedavnih prigodnih programskih sadržaja kojima smo obilježili katoličke i pravoslavne blagdane, u vlastitoj produkciji već završava i priprema program za najsvetiji mjesec muslimana. Važno je istaći da će i ove godine Islamska zajednica BiH podržati, i pod njenim pokroviteljstvom će biti realizovan ramazanski programa RTV Zenica. (A.Č./S.H.)