Boračke organizacije upozoravaju na hitnost donošenja budžeta

Boračke organizacije na nivou Grada Zenice upozoravaju predstavnike vlasti na svim nivoima da je strpljenje pripadnika populacije koju predstavljaju pri kraju i traže što hitnije donošenje budžeta,koji je uslov za isplatu invalidnina.

– Većina pripadnika boračke populacije živi od naknada i uz to još su kreditno zaduženi pa je kašnjenje u isplati prinadležnosti neprihvatljivo, – ističe Nihada Husejnagić, predsjednica Organizacije porodice šehida i poginulih boraca.

Predsjednik Gradske organizacije ratnih vojnih invalida, Almir Čamdžić, naglašava da je odgovornost na svim političkim subjektima koji moraju shvatiti ozbiljnost situacije.

– Čekat ćemo do kraja sedmice, a onda u koordinaciji sa federalnim savezom donijeti odluke šta dalje, – kazao je Čamdžić.

Prema posljednjim informacijama, CIK BiH bi u četvrtak, 14. februara trebao potvrditi sastav Federalnog doma naroda i nakon objave u službenim novinama, stiču se uslovi za sazivanje sjednice i usvajanje budžeta, koji je ranije prošao na Zastupničkom domu. (Š. Babić)