FOTO: Gradska uprava će riješiti probleme stanovnika MZ “Centar”

Dotrajali stub javne rasvjete, koji bi se mogao polomiti i napraviti veliki problem, jer je pod naponom, te nedostatak šarafa na novim klupama uz šetnicu uz zgrade „Kineskog zida“, problemi su na koje ukazuju stanovnici zeničke mjesne zajednice „Centar“ , koji će kako smo saznali u resornoj Službi uprave Grada Zenice ipak biti uskoro i riješeni.

-Stari drveni stub javne rasvjete u jako je lošem stanju i nagnut, a obzirom da je uz dječije igralište, bojimo se da padne i napravi katastrofu, a na klupama postavljenim proljetos uz šetnicu duž zgrada Kineskog zida, već nedostaju veliki šarafi, pa bi mogla uslijediti i njihova devastacija, – ističe Izudin Softić, predjsednik mjesne zajednice Centar .

– Odmah po dojavi izašli smo na teren i snimili situaciju, te utvrdili da na pomenutim klupama nedostaju tzv. ukrasne marke, a njih će preduzeće, koje je radilo ove klupe, ponovno postaviti u roku od sedam dana, dok će stari oštećeni stub javne rasvjete biti zamijenjen do kraja ove sedmice, te je već izdat nalog našem Javnom preduzeću, koje vrši te radove, – potvrdio nam je Jasmin Čabaravdić, šef Odsjeka za ekologiju, poslove i vodoprivredu resorne Službe u upravi Grada Zenice. (V.J.)