Da li je ugrožena sigurnost učenika u Tetovu?

Izgradnja novog školskog objekta Osnovne škole Hasan Kikić u Tetovu polako ulazi u završnu fazu. Nakon završetka samog objekta, trenutno su u toku vanjski radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Zbog tih radova primili smo nekoliko žalbi da je sigurnost učenika ugrožena. Direktorica škole Hasna Alihodžić kaže da su u dogovoru sa izvođačima napravili plan da se radovi odvijaju kada je manja frekvencija djece i dok su oni u školskom objektu.

– Vodimo posebno računa da se svi radovi odvijaju kada je protok djece smanjen u školskom dvorištu. Također, sugerisali smo djeci da ne izlaze u dvorište, – kaže Alihodžić.

Resorni kantonalni ministar, Mensur Sinanović, dijeli mišljenje direktorice škole kada je sigurnost u pitanju.

– Nema bojazni za učenike, s tim da se malo raskvasio teren pa smo dobili uvjeravanja od direktorice da će i higijena ostati na zadovoljavajućem nivou, – kaže Sinanović.

Oko 15 mjeseci traju radovi na izgradnji školskog objekta i do sada na svu sreću nije bilo ekscesa, a nadamo se da će tako biti i do svečanog otvaranja škole koja će biti među najmodernijim u okruženju. Radnici, osoblje škole, učenici, ali i roditelji trebali bi ostati oprezni kao što je to bio slučaj i do sada kako bi svi radovi završili bez problema. (Nedžad Glibo)