FOTO: Džaferović posjetio poplavljena područja Grada Zenice

Naselja pogođena posljednjim poplavama na području Grada Zenice danas su posjetili član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović i premijer ZDK, Miralem Galijašević.

– Ovdje koliko vidim nema mještana sa neposrednim posljedicama poplava, kojima bi trebalo odmah pomoći, a radi budućnosti i prevencije treba nastaviti sa projektom uređenja riječnog korita Starinske rijeke, koji je ovdje započet nakon velike poplave 2014. godine, izjavio je danas član Predsjdništva BiH, Šefik Džaferović, prilikom posjete Topčić Polju, navodeći i tvrdnje mještana da su ti radovi i spasili ovo naselje od novih poplava.

-Moramo naći načina da sva riječna korita u BiH dovedemo u takvo stanje da ne prijeti opasnost od poplava, naglasio je gospodin Džaferović.

-Zahvaljujući brzoj intervenciji gradonačelnika Kasumovića, koji nam je odmah poslao mašine, osim što je put prema Starini potkopan, ali sada i prohodan, na prostoru ove mjesne zajednice nema većih posljedica od posljednje bujice, istakao je i Suad Skopljak, predsjednik Mjesne zajednice Topčić Polje.

Nakon boraka u Topčić polju, član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović i premijer ZDK, Miralem Galijašević obišli su i putnu komunikaciju Nemila – Bistričak, koja je stradala i tokom posljednje poplave. (Vesna Jovanović)