Nakon Žepča rukometaši Čelika savladali i Kakanj

Nakon što su prošle sedmice savladali solidnu ekipu RK Žepča, člana Prve lige FBiH (rezultat 36:29 za RK Čelik), rukometaši Čelika su sinoć u Kaknju, u odličnoj i zanimljivoj utakmici pobijedili bivšeg premijerligaša RK Kakanj rezultatom 31:33 (poluvrijeme 16:18).

Čelik je svih 60 minuta bio u vodstvu, i iako se ni RK Kakanj nije nijednog trenutka predavao, samo je u dva-tri navrata uspio izjednačiti rezultat, ali ništa više od toga.

Na utakmici u Kaknju zablistali su prije svih bekovski par Danijel Jurić i Kenan Biogradlija. Jurić je postigao dva gola, imao 4 asistencije i bio vrlo dobar u odbrani, a Biogradlija je svojom ljevicom postigao 9 golova i imao dvije asistencije.

I desno krilo Čelika Jasmin Omerović je od 5 šuteva na gol postigao 4 gola i imao također dvije asistencije.

U timu RK Kaknja u prilično ujednačenoj ekipi bolji od ostalih su bili golman Čamdžić, bekovi Haris Bračković i Admir Bjelopoljak, te Hrustić i Bosić.

Narednog utorka, 5. februara, Čelik igra uzvratnu utakmicu u Žepču, a naredne sedmice će učestvovati na medjunarodnom rukometnom turniru u Kaknju.

”Biće to prilika da našu igru podignemo na mnogo veći nivo, pogotovu kad je riječ o bržoj igri i modernizaciji naše igre”, kažu u Stručom štabu Čelika.

Utakmicu u Kaknju je sa tribina, u društvu predsjednika Paneta Škrbića, sportskog direktora Seldina Rizvanovića i generalnog sekretara Nedima Šehića posmatrao i dvadesetogodišnji desni bek Ivo Mišković, nova Čelikova nada, koji lagano trenira po posebnom programu i biće spreman za prvo kolo prvenstvene sezone 15. fabruara, kada Čelik gostuje u Gradačcu. (M.P.)