“Nevidljivi dijelovi nas” – dokumentarni film o mentalnom zdravlju

Iako su poteškoće s mentalnim zdravljem sve češći problem u društvu, ovoj temi se daje malo pažnje u javnom prostoru.

U emisiji Popodne s Vama, Aldin Vrškić predstavio je dokumentarni film pod nazivom “Nevidljivi dijelovi nas”, koji upravo govori o ovoj tematici.

Naime, Alma Mujanović, Aldin Vrškić, Sabiha Kapetanović i Vlatka Lučić, u sklopu svog Humanity in Action „Action projekta”, bave se temom mentalnog zdravlja u BiH kroz razgovor s mladim osobama i stručnjacima. S ciljem da se pokrene razgovor i mentalne poteškoće detabuiziraju, snimili su kratki film u kojem njihovi sugovornici dijele svoje priče, iskustva i savjete.

Pored rada na dokumentarcu, ovaj tim je realizovao i panel diskusiju o mentalnom zdravlju koja se održala u Zenici i radionicu primjenjenog teatra “Pronaći sebe kroz pokret i dodir”, koja se realizovala u Sarajevu.

Nakon premijernog prikazivanja filma u Sarajevu, 06.02.2018. u 18:00 sati, u prostorijama Udruženja “Naša djeca” Zenica će biti prikazan dokumentarni film “Nevidljivi dijelovi nas”.

Važno je napomenuti da će nakon prikazivanja filma biti upriličena otvorena diskusija gdje će prisutni imati priliku da razgovaraju o filmu, ali i generalno o stanju mentalnog zdravlja kod mladih.

Facebook event događaja: https://www.facebook.com/events/2192615974333674/

Svi zainteresovani mogu potvrditi svoj dolazak javljanjem na mail: activezenica.event@gmail.com. (A.Nikontović)