Gradska uprava Zenica: Poziv za učešće na Forumu građana

Poštovane građanke i građani Zenice,

Ovom prilikom pozivamo vas da učestvujete na Forumu građana, zakazanom za četvrtak, 31.01.2019. godine, u Velikoj sali Grada Zenica, s početkom u 18,00 sati.

Tema navedenog foruma, kojeg organizuje Gradska uprava Zenica, je definisanje potreba i prioriteta građana na nivou grada ili dijela grada sa zadatkom predlaganja projekata od šireg društvenog značaja za građane Zenice, a s ciljem utvrđivanja projekta s kojim će Grad Zenica aplicirati na Javni poziv za odabir projektnih prijedloga u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ implementira se od 2015. do 2019. godine od strane UNDP u mjesnim zajednicama 24 lokalne samouprave (općine i gradovi) u BiH, među kojima Grad Zenica, također, predstavlja jednu od jedinica lokalne samouprave.

Imajući u vidu kriterije Javnog poziva, kojima se za finansiranje određenog projekta zahtijeva usklađenost istog s prioritetima definisanim na forumu građana, to pozivamo građanke i građane Zenice da se odazovu ovom pozivu za prisustvo na zakazanom forumu, te da na istom uzmu svoje aktivno učešće, kako bismo zajednički odredili potrebe i prioritete od šireg društvenog značaja za naš grad.

Gradska uprava Zenica