Građanski protesti BEZ kompromisa, Mittal napolje, pravo na život

Dragi sugrađani već deset godina šutke trpimo nepravdu i genocid nad nama koji se vrši svakodnevno od strane željezare Mittal i Vlade BIH.

Do prije dvije godine smatrali smo da će napori Eko foruma Zenica i prof. Samira Lemeša tužbama na sudu natjerati ljude iz Mittala i Vlade da pronađu rješenja, koja bi u najminimalnijoj mjeri riješila trovanje i zagađivanje ovog grada. Međutim sve tužbe su završile u ladici stola tužiteljice gosp. Kaknjo na sudu u Sarajevu gdje se i danas nalaze.

Dakle, jedini način da se zaustavi sistemsko trovanje je kroz velike proteste gdje bismo kao građani iznašli način da preskočimo sudove BiH i idemo direktno sa tužbama za narušavanje osnovnih ljudskih prava propisanih Ženevskom konvencijom na sud u Strazburu.

Na protestima ćemo objaviti tajni ugovor Vlade BiH i Mittala koji su krili i koji se i dan danas nalazi u sefu Ministarstva BIH. Mittal će nas trovati do 2032. kada nastupa zabrana rada koksara u svijetu a do tada svaki četvrti stanovnik Zenice imaće kancer.

OVO JE posljednji poziv U POMOĆ.
Mislite na bolje sutra za vas i vašu djecu, navodi se u facebook pozivu https://www.facebook.com/events/290405668281904/