Problemi sa odvozom otpada u MZ Banlozi

Mještani Mjesne zajednice Banlozi, tačnije dijela ulice Fuada ef. Subašić već drugi mjesec imaju problema sa odvozom otpada, iako kako kažu uredno plaćaju naknadu predviđenu za tu uslugu.

“Ulica Fuada ef. Subašića broji više od 300 domaćinstava. Problem nastaje kada radnici iz preduzeća Alba svakog ponedjeljka dođu i pokupe otpad, ali redovno preskaču našu ulicu, iz koje razloga, ne znamo ni sami”, navode iz savjeta MZ Banlozi, dodajući da uredno plaćaju račune svakog mjeseca.

ZENICAINFO 17.01.

Problemi sa odvozom otpada u MZ Banlozi

Gepostet von Zenicainfo.ba am Donnerstag, 17. Januar 2019

Kontaktirali smo preduzeće Alba kako bismo dobili odgovor na ove navode mještana Banloza, a u telefonskom razgovoru kazali su da je problem nastao zbog vremenskih neprilika, prevashodno zbog kvarova na vozilima, dodajući da su vremenske prilike stabilne, kvarovi bi bili riješeni najdalje u roku od 48 sati, a ovako se na popravak vozila mora čekati i do 15 dana. Mještane prigradskih naselja mole za strpljene, obzirom da su to ulice trećeg priroriteta, te se nadaju da će sav otpad biti uklonjen u najkraćem mogućem roku. (D.S.)