Pretežno sunčano vrijeme narednih dana u BiH

Sunčano vrijeme s mogućnošću kratkotrajnog i slabog snijega očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Ivan Sedlu i to minus osam stepeni Celzijusa. U Bugojnu i Sarajevu je izmjereno minus šest, Jajcu i Zenici minus pet, Sanskom Mostu minus četiri, Bihaću, Livnu i Tuzli minus dva, Brčkom i Gradačcu minus jedan, Grudama i Širokom Brijegu jedan, Mostaru dva, Stocu tri i Neumu pet stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u BiH preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

“Tokom dana prolazan porast naoblake u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti kratkotrajan i slab snijeg ili susnježicu. Dnevne temperature od minus dva do četiri, u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne od tri do osam stepeni”, podaci su FHMZBiH.

U srijedu u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od minus šest do nula, na planinama do minus 12, na jugu od minus dva do tri, a dnevne od dva do osam, na sjeverozapadu Bosne do 11 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima na zapadu i jugozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od minus tri do tri, na jugu od jedan do pet, a dnevne od dva do osam, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 stepeni.

Krajem radne sedmice, prije podne se očekuje umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od minus jedan do šest, na jugu od četiri do deset, a dnevne od dva do sedam, na jugu od šest do 11 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme, na zapadu i sjeverozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od minus tri do dva, na jugu od tri do osam, a dnevne od nula do pet, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusa.

Anadolija