Mladi predstavili projekte pomoći socijalno ugroženim porodicama

Nakon održanog Dijaloga 4 modul 1 u lokalnoj zajednici, prethodne sedmice održan je modul 2 na kojem su mladi predstavili svoje projekte koje su zajedno izglasali i zajedno pristupili radu uz pomoć lokalnih koordinatorica IOM-a u Zenici.

Naime, mladi su predstavili dva projekta pod nazivom, ”Ruka pomoći” koji ima za cilj pomoć i druženje sa socijalno ugroženim porodicama na području određenih mjesnih zajednica u Zenici, te druženje sa djecom do 10 godina, koja nemaju uvijek priliku da im roditelji pruže zabave koje se naplaćuju, kao i projekat ”Zabavimo se, edukujmo se”, gdje kroz opuštene kratke radionice krećemo da učimo nesto novo ili utvđujemo ono što znamo, a sve u svrhu pokretanja mladih da dalje ulažu u sebe i da što manje vremena provode za mobitelom i na društvenim mrežama.

Ovim putem zahvaljujemo Komisiji na odvojenom vremenu i učešću u našem radu, a koja je dala svoj doprinos u smislu dobronamjernih savjeta mladima kako da svoj projekat poprave i unaprijede. Komisiju su sačinjavali: profesor Dženis Imširović, Adi Salčinović i Đenan Pašalić. Bitno je napomenuti da su mladi predložili članove Komisije, te da su ispunili njihova očekivanja, a to su dobronamjerne kritike i savjeti, jer se radi o mladima koji prvu put pristupaju radu sa projektima. Uskoro slijedi finalna selekcija projekata i procedura odobravanja istog.

Ova aktivnost je dio projekta ”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” kojeg implementira IOM, a finansijski podržava Vlada Velike Britanije.