17. februara prijevremeni izbori u devet općina i gradova

Danas je Centralnu izbornu komisiju BiH donijela odluke o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima za grаdоnаčеlnikа Grаdа Dоbој, grаdоnаčеlnikа Grаdа Тrеbinjе, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnskо Grаhоvо, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnski Pеtrоvаc, nаčеlnikа Оpćinе Bužim, nаčеlnikа Оpćinе Dоmаlјеvаc-Šаmаc, nаčеlnikа Оpćinе Drvаr, nаčеlnikа Оpćinе Kаkаnj i nаčеlnikа Оpćinе Ribnik  koji će se održati u nedjelju, 17.02.2019. godine. Na izvodu se nalazi 4.649 birača.

Donešene su i odluke kojima se odbijaju upisi u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima za 191 osobu jer njihove prijave ne ispunjavaju uvjete propisane zakonom. Podnosioci prijava koje su odbijene imaju pravo žalbe Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluka na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Navedene Odluke Centralne izborne komisije BiH danas će biti dostupne javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba  pod linkom „Prijeveremeni izbori 2019“.