Snijeg otežava pripreme nogometaša Čelika, dugovanja dodatni problem

Prvi dio priprema kako je i najavljeno nogometaši Čelika odrađuju na Kamberovića polju. Loše vremenske prilike i zaleđeni tereni dodatni su problem za nogometaše Čelika.

Na drugi dio priprema uAntaliju crveno-crni bi trebali krenuti u utorak, 15.januara. U klubu užurbano rade da do polaska izmire dugovanja prema stručnom štabu, igračima i radnoj zajednici.

Šef stručnog štaba Adnan Ornek vjeruje da će svi problemi do polaska biti riješeni.

„Što se tiče igrača ja radim na tome da se problemi riješe. Izašao sam na trening  da tokom treninga i nakon toga razgovaram sa igračima kako bi se problemi rješili. Što se tiče nas, vjerujem da će svi nesporazumi do polaska u Antaliju biti otklonjeni“ – izjavio je na jučerašnjem treningu šef stručnog štaba Adnan Ornek.

Odlazak sa Bilinog polja su najavili Tin Karamatić, koji  je tražio sporazumni raskid ugovora. Senegalac Moussa nije želio više da ostane u Čeliku. Nekolicina mlađih igrača će ići na posudbu u druge klubove. Zenički premijerligaš će kako je planirano u Antaliji ostati do 2.februara,  gdje će odigrati između četiri i pet kontrolnih utakmica.

Opširnije o prvom dijelu priprema NK Čelik, govorimo u sportskom magazinu Ze sport, u ponedjeljak 14.januara od 20 sati. (M.P.)