Naša djeca: Brojne aktivnosti realizovane u decembru

Iako je decembar mjesec u kojem se sumiraju utisci i stvari privode kraju, u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ decembar je bio sve samo ne privođenje kraju i sumiranje utisaka, složni su članovi ovog Udruženja.

Nakon što su u oktobru i novembru u potpunosti adaptirali nove prostorije i dosta vremena proveli na radnim putovanjima (interkulturalna razmjena u Pestalozzi selu, posjeta sajmu robotike u Augsburgu, učešće na različitim projektima u Doboju, Sarajevu i Banjaluci) u decembru su većinu vremena boravili u svojim prostorijama, što zbog projektnih aktivnosti, što zbog vremenskih uslova.

Tako su u decembru ugostili ukupno 84 osobe u sjedištu organizacije, odnosno više od 3 osobe po radnom danu.
Nakon obuke od strane mediacentra, a uz podršku IOM-a Bosne i Hercegovine, njihovi članovi su u decembru uspješno realizovali 74 radio emisije. Pored redovnih emisija od decembra su počeli emitovati i emisiju „Đe zapelo“ koju realizuju sa UPSMedia iz Srebrenice, a uz podršku CPCD-a, odnosno USAID-a kroz program osnaživanja nezavisnih medija.

Mladi parlamentarci su pored redovnih sastanaka i aktivnosti uspješno realizovali i dječiju panel diskusiju pod nazivom „PrihvaTI me“, na kojoj su po ko zna koji put pokazali koliko znaju i umiju.

Nisu sve aktivnosti organizacije sprovedene u Zenici, pa su tako članovi debatnog kluba „Agora“ učestvovali u regionalnom debatnom takmičenju u Sarajevu.

Aaktivno se radilo i na novim projektima, tako da je autorska emisija Elme Mujić „Krik“ već doživjela premijeru, dok će u januaru biti realizovane i prve epizode zeničke radio drame „Zenoir“, koju su osmislili Kenan Beganović, Abas Hamzi i Dario Kustura.

Iako smo svjesni klime koja vlada u našoj državi i masovnom odlasku mladih, mi ćemo nastaviti da pružamo šansu djeci i mladim da maksimalno izgrade svoje kapacitete u svom gradu i na taj način izgradimo bolje društvo i bolju zajednicu za sve nas, poručuju iz Naše djece.