Nastavlja se saradnja Agencije ZEDA i Univerziteta u Zenici

Studenti treće godine Mašinskog fakulteta UNZE na čelu sa prof.dr.Sabahudinom Jašarevićem, Dekanom Politehničkog fakulteta UNZE, posjetili su Laboratoriju LIND Agencije ZEDA u cilju upoznavanja studenta sa radom Laboratorije, ispitivanjima sigunosti proizvoda, održavanjem ispitnih mašina i prateće opreme te kalibriranja u ovoj Laboratoriji.

Oprema, koja se koristi u LIND-u je kalibrisana od strane akreditovanih kalibracionih laboratorija, a osoblje zaposleno u Laboratoriji prošlo je neophodnu obuku i stručno usavršavanje u eminentnim evropskim laboratorijama u Italiji, Njemačkoj i Hrvatskoj.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo i u 2019. godini nastavili gotovo tradicionalnu saradnju s Univerzitetom u Zenici. Ovo je sjajna prilika da se studenti upoznaju s radom prve i za sada jedine u cijeloj Bosni i Hercegovini laboratorijom koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2006 za mehanička ispitivanja namještaja i dječijih igrališta. Otvoreni smo za saradnju i radujemo se novim aktivnostima sa studentima“ – rekao je g. Amir Kubat, manager Laboratorije LIND.