Zimski programi u odjeljenju biblioteke u Novom Radakovu

Prva polovina januara školarcima koji su članovi odjeljenja Gradske biblioteke u Novom Radakovu nudi niz zanimljivih sadržaja.

U pitanju su igraonice i radionice koje uz mnogo mašte osmišljava rukovoditeljka ovog odjeljenja, Ena Šarić.

Zimski programi u odjeljenju biblioteke u Novom Radakovu počeli su trećeg januara i ciljna kategorija su školarci od prvog do šestog razreda. Prva zanimljiva radionica nazvana je „eksperiment riječima“, a cilj joj je bio da se kroz igru i komunikaciju pokaže kako lijepe i ružne riječi mogu uticati na čovjeka.

Proteklih dana za one najmlađe organizovane su igraonice, a Ena Šarić izdvaja radionicu „nastavi besjedu“.

“Njome sam htjela da rasplamsam dječiju maštu i približim ih pisanoj riječi i dječijim pričama“, kaže Šarićeva. Danas su mališani u biblioteci pravili razglednice. Slobodnim tehnikama, prstima i uz mnogo zabave. Sutra će organizovati drugi po redu „buvljak bez novca“. Djecu su pozvali da ponesu nekoliko korisnih i upotrebljivih predmeta koji njima više ne trebaju, a sve sa ciljem da ih upoznaju sa ljepotom razmjene.

Posljednjeg dana zimskog programa u biblioteci u Novom Radakovu, 11.januara, organizovaće Chalenge, interaktivne igrice takmičarskog tipa sa simboličnim nagradama. Ena Šarić ističe kako je zadovoljna odzivom djece na programe koji su organizovani proteklih dana. (D.T.)