Pripreme ženske nogometne U-19 reprezentacije

Nakon kadetske reprezentacije u Trening centru nogometnog saveza BiH u Zenici od 8 do 12.januara , u sklopu trening kampa boravi i U-19 ženska nogometna reprezentacija naše zemlje. Selektor Dragan Jevtić za ovo reprezentativno okupljanje pozvao je 30 djevojaka  Na spisku su većinom djevojke iz domaćih klubova uz nekoliko nogometaša koje nastupaju u Austriji i Švedskoj.

„Za prvo okupljanje smo pozvali uglavnom djevojke koje nastupaju u domaćim klubovima uz nekoliko djevojaka koje nastupaju u Austriji i Švedskoj. Izrazile su želju da igraju za BIH. Pozvali smo ih i na njima je da se dokažu kroz ova okupljanja i da zaigraju za BiH reprezentaciju. Zbog loših vremenskih prilika radimo dva puta dnevno kombinovano u balonu i vanjskom terenu”, izjavio je danas selektor Dragan Jevtić.

U narednom pripremnom ciklusu u planu je odigravanje više prijateljskih mečeva kako bi spremno dočekale kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019/20 godine. Za termin u aprilu još uvijek nije poznat protivnik. Sredinom juna odigraće dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Slovačke, a krajem jula i početkom avgusta dva kontrolna meča sa Bugarskom.

Ženska nogometna U 19 reprezentacija nalazi se u  grupi 10 kvalifikacija sa reprezentacijama: Švedske, Belgije i Jermenije. Turnir se igra u našoj zemlji od 2-8-oktobra. (M.P.)