Počele pripreme NK Čelik, na prvom okupljanju 32 igrača

Prozivka nogometaša Čelika koja je ujedno označila i početak priprema za proljetni dio Premijer lige održana je danas.

U odsustvu šefa stručnog štaba Adnana Orneka, plan priprema je saopštio pomoćni trener Bakir Šerbo. Na snijegom okovanom Bilino polju pojavilo se ukupno 32 nogometaša. Izostanak su opravdali Ružić, Livaja, Nikolić, dok nije bilo Karamatića, Jazvina, dvojice Senegalaca, Mousse i Senghora, Jazvina i Udovičića. Na listi igrača uz one sa važećim ugovorima je i sedam koji su došli na probu iz nižerazrednih klubova i dvojica iz kadetske selekcije Čelika. Oni će biti na probi u Čeliku u narednih desetak dana. To su: Harun Vardo, Amer Mehić, Nikola Baban, Enver Bektić, Irhad Nezić, Koreanac Choi i Haris Rizvanović. Igrači iz kadetskog pogona su Emir Kahrić i Azur Mahmić.

„Igrači koji su iznijeli teret jesenjeg dijela prvenstva  će ostati u Čeliku i na proljeće. Oni sa manjom minutažom i koji nisu pokazali da mogu nositi dres Čelika će otići na posudbu, ili će sa njima biti raskinut ugovor. Planiramo dovesti 4-5 kvalitetnih pojačanja. To će zavisiti od tržišta i naših finansijskih mogućnosti. O imenima će govoriti šef stručnog štaba Adnan Ornek“ – kazao je na današnjem okupljanju pomoćni trener Bakir Šerbo.

U Zenici će raditi do 15. januara kada je planiran put za Antaliju. U Turskoj će ostati do 2. februara gdje će odigrati šest kontrolnih utakmica. Ostatak priprema do početka lige trebao bi biti odrađen ponovo u Zenici. U slučaju loših vremenskih prilika crveno-crni bi ponovo tražili destinaciju izvan grada. (M.P.)