Snijeg otežava odvijanje saobraćaja u većem dijelu BiH

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj u mjestu Brankovići, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Jednom trakom-naizmjenično zbog saobraćajne nezgode, saobraća se i na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Jajce u mjestu Bravnice.

Zbog sniježnih padavina sporije se saobraća u centralnim i zapadnim dijelovima naše zemlje. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Na putnom pravcu Semizovac-Olovo obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom praznika Nove godine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.