Bez konkretnih rješenja za probleme nastale presumjeravanjem saobraćaja sa puta M-17

Povodom problema nastalih preusmjeravanjem saobraćaja sa puta M-17 kroz Nemilu, Vranduk, Banloze, Tetovo i grad Zenicu zbog rekonstrukcije tunela Vranduk i dva mosta, danas se u Gradskoj upravi održao sastanak na incijativu gradonačelnika Fuada Kasumovića.

“Jedno od najboljih rješenja bilo bi preusmjeravanje saobraćaja pored fabrike Željezare”, istakli su predsjednici mjesnih zajednica.

Predstavnici mjesnih zajednica, kako kažu nisu zadovoljni, te ističu da su ovo sve do sada polovična rješenja. “Problemi su velika frekvencija vozila, preticanje na punoj liniji, neuređeni trotoari, te nepoštivanje saobaćajne signalizacije”, kazao je Muhamed Čoloman, predsjednik MZ Banlozi.

“Već dvadesetak dana, vodimo pregovore sa JP Ceste FBiH da se stvore sigurni uslovi za stanovništvo ovih mjesnih zajednica. Pripremamo prijateljski sporazum u kojem ćemo staviti šta sve oni moraju uraditi kako bi se ljudima omogućila satisfakcija zašto sve ovo trpe. Najveći problem je tekuće održavanje cesta i urgentno održavanje saobraćajnica”, kazao je Mirsad Heleg, ispred Gradske uprave.

Na današnjem sastanku predsjednici mjesnih zajednica tražili su prije svega bolju saobraćajnu sigurnost, kako pješaka, tako i vozača.

“Mi ne možemo zaustaviti radove”, kazali su iz Gradske uprave, dodajući da su iz mjesnih zajednica dali rok do polovine januara, inače će obustaviti saobraćaj. (D.S.)