Frizerski saloni “Charm” obilježili 24. godišnjicu rada

Frizerski saloni „Charm“ obilježili su svoju 24. godišnjicu rada. Upravo na dan kada su počeli sa radom 13. decembra, ratne 1994. godine, svečano je otvoren proširen i renoviran prostor salona Charm 1 u Staroj čaršiji, u prisustvu klijentica i poslovnih saradnika i saradnica vlasnice Sabine Karić.

Riječ je o frizerki koja je proteklih godina osvajala odlične rezultate na takmičenjima frizera u Bosni i Hercegovini i Evropi. Na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu 2015. godina, Karić je bila visoko rangirana u konkurenciji od više od 700 učesnika.

„Smatram da svaki frizer treba da ulaže u svoj rad, prvenstveno kroz edukacije vrsnih svjetskih frizera“, – kazala je sinoć tokom svečanosti otvorenja uspješna  Zeničanka, koja prošla edukacije u Londonu , Amsterdamu, Milanu, Beču, Zagrebu i u BiH.

Krenuvši od „male sobe tri sa tri“ prije 24. godine danas se frizerski saloni Charm na dvije lokacije u gradu prostiru na oko 100- inu kvadratnih metara, i upošljavaju desetak radnica i radnika. Profesionalan odnos prema klijentima i klijenticama i konstantno unapređenje usluga ključ su za uspjeh, kaže Karić napominjući da je Charm jedna velika skladna porodica kojoj pripadaju i klijentice koje su već 20 godina njihove vjerne mušterije. „To je naš najveći kapital“, – ističe poznata frizerka, inače predsjednica Skupštine Sekcije frizera pri Udruženju poslodavaca Zenica.(A.Huskić)