Duel “mlađeg” i “starijeg” Čelika na Bilmišću u subotu

Zavjesa na prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, biće spuštena nakon odigravanja utakmica 13.kola.

Žrijeb je tako htio da se u posljednjem kolu sretnu dva zenička ligaša. Formalno, domaćin će biti škola rukometa Čelik Junior, a gost Čelik.

Bez mnogo euforije oba tima dočekuju utakmicu koja će odlučiti o trećoj poziciji na tabeli. Trenutno oba tima imaju po 27 bodova i dijele treću i četvrtu poziciju na tabeli.

„Mi smo svoj cilj zacrtani već odradili s 27 osvojenih bodova nalazimo se u samo vrhu tabele. Uprkos povredama nekoliko igrača mi ćemo pružiti maksimum. Cilj kluba je plasman među sedam najboljih ekipa, koje će u narednoj sezoni igrati zajedničku Federalnu ligu“, – izjavio je pred sutrašnju utakmicu trener škole rukometa Čelik Junior Vladimir Zeljko.

„Atmosfera u timu je odlična i nadam se da ćemo prikazati odličnu igru. Pozvao bih sve naše navijače da nas podrže i u subotnjem meču. Nećemo ih razočarati“, – poručio je prvotimac Amar Kobilica.

I na drugoj strani u Rukometnom klubu Čelik bez puno euforije spremaju se za gradski derbi.

„Za nas je to kao i svaka druga utakmica. Mi ćemo učiniti sve da je riješimo u svoju korist. Neka pobjedi bolji“, – izjavio je trener crveno crnih Seldin Rizvanović.

Gradski derbi između ŠR “Čelik-Juniora” i RK “Čelik” iz Zenice igra se u subotu od 17:30. sati u dvorani Bilmišće.(M.Pripoljac)