U nedjelju 09.12. otvaramo vrata “Zimskog grada”

Centralni gradski Trg Alije Izetbegovića, od sutra, 09. decembra, postaje središte svih zimskih i blagdanskih zbivanja tokom narednih mjesec i pol dana u Zenici.

Svoja vrata za sve posjetitlje otvara „Zimski grad“, koji će na prostoru oko Robne kuće „Bosna“ ponuditi brojne sadržaje, od takozvanih adventskih kućica sa raznovrsnom ponudom za prolaznike i posjetitelje „Zimskog grada“, do kazališnih, muzičkih, zabavnih i drugih sadržaja za sve uzraste, kao i TV i radio studija RTVZE na otvorenom, uz aktivno učešće prolaznika, naših sugrađana, i naše dijaspore koja je u velikom broju u svom gradu tokom novogodišnjih praznika.

Srce Zenice ukrašeno je novom, ljepšom i modernijom novogodišnjom rasvjetom, postavljen je veliki adventski vijenac, a uskoro će biti postavljena i okićena jelka visine sedam metara. Kruna događanja u „Zimskom gradu“ bit će spektakularni dvodnevni program, kojim ćemo ispratiti 2018. godinu uživajući u koncertima Crvene jabuke 30.12., te Enesa Begovića, Amela Ćurića i Envera Lugavića-Kiceta 31.12., koji nam obećavaju najbolju novogodišnju zabavu.

Manifestacija „Zenica ADVENTure“ realizuje se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića i Gradske uprave, a tehnički realizuje RTV Zenica u kopordukciji sa Bosanskim narodnim pozorištem, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata i Međureligijskim vijećem – Odborom za međureligijsku saradnju Zenica. Kompletna manifestacija će, na najbolji način, predstaviti Grad Zenicu onima koji budu imali priliku da isprate ove sadržaje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime