“Zenica ADVENTure”: Akustični rock spektakl benda Van Gogh u Zenici

Van Gogh je jedan od regionalno najtraženijih bendova, koji svojoj brojnoj publici  stalno priređuje muzička iznenađenja.

Nakon što je akustični album ovog benda imao i svoje premijerno predstavljanje u Beogradu, uslijedili su koncerti u još nekoliko gradova.

U okviru bosanskohercegovačke turneje, koja se tek zahuktava, ovaj kultni beogradski rock sastav po prvi put u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri nastupiće u Zenici 16. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu.

“Bend Van Gogh je uvijek spreman da se mijenja. Vođen instinktom i govorom čula, nikad se nije oslanjao na postignuto što smo pokazali i novim akustičnim stilom. Napravili smo nešto potpuno drugačije i mnogo smo sretni zbog toga”, kazao je frontmen Zvonimir Đukić Đule.

Novi akustični stil poznatog rock sastava veoma se dopao publici naviknutoj na eksploziju na bini. Potpuno drugačiji pristup akustičnim izvođenjima, stare pjesme koje su dobile novi izraz, a zadržale jaku emociju,  naišli su na oduševljenje fanova. Čak i oni koji koji obožavaju vangogovski tvrđi zvuk “pali” su na senzualnu akustiku.

Ulaznice za akustični koncert Van Gogha u zeničkom BNP – u su u prodaji u marketing službi zeničkog pozorišta.