Ragbi škola Čelik nastupila na završnom turniru prvenstva Dalmacije

Ragbi škola Ragbi kluba Čelik nastupila je na završnom IV kolu Prvenstva Dalmacije za mlade u ragbiju koje je održano 02.12.2018. godine u organizaciji Ragbi kluba Invictus iz Dubrovnika.

Ovo je ujedno bio i posljednji ragbi događaj za mlade uzraste u kojem je učestvovala Ragbi škola Ragbi kluba Čelik. Na ovome turniru mladi ragbijaši iz Zenice nastupili su u tri kategorije U8, U10 i U12 sa ukupnom brojem preko 40 takmičara u ove tri kategorije.

Pored Ragbi kluba Čelik nastupile su i ekipe: Ragbi kluba Makarska Rivijera, Ragbi klub Nada iz Splita i Ragbi klub Sinj iz Sinja i naravno domaćin Ragbi klub Invictus Dubrovnik.   Na dosadašnjim turnirima Ragbi škola Ragbi kluba Čelik  je ostvarila ukupni dobar plasman u svim kategorijama, a najbolji plasman je ostvarila U8 selekcija koja je osvojila prvo mjesto na svim turnirima u ovom dijelu sezone. Obzirom na broj igrača koji je učestvovao na ovim turnirima ragbi kao sport ima svijetlu budućnost. Slijedi zimska pauza i treninzi u sali kako bi se unaprijedile vještine i znanja, a sve kao uvod u veliki 2 Kids Rugy Fest koji će se održati u Zenici 18.05.2019. godine.  Ragbi škola Ragbi kluba Čelik funkcionira na potpuno besplatnom principu  za polaznike i  sav rad  stručnog i tehničkog osoblja je  na volonterskoj bazi.